page_bg

wartos

Geng Shuang nekenkeun yén dina Perjoangan Komunitas Internasional Ngalawan Coronavirus Anyar, Punten Hormat Fakta, Élmu sareng anu sanés.

Tanggal 20 Maret, juru bicara kamentrian luar nagari Geng Shuang janten pimpinan konferensi pers biasa. Hiji reporter naros, nembé, sababaraha sarjana barat nyarios yén produk anu dipésér ti Cina gaduh coronavirus énggal. Dina waktos anu sasarengan, aya ogé sababaraha alesan ngeunaan "produk anu didamel di Cina mawa virus, nyebat boikot buatan China". Naon koméntar anjeun?

 

Geng Shuang ngaréspon yén ti saprak wabah éta, anjeunna parantos ningali sababaraha jalma nyebarkeun rumor teu tanggung jawab pikeun panik. Kuring henteu terang naon tujuan jalma-jalma anu teu masuk akal, henteu sadar sareng sensasional ieu, pikeun nyieun ribut atanapi nipu dunya?

 

Geng Shuang nyarios yén Cina mangrupikeun nagara manufaktur anu ageung, ogé mangrupikeun produser ageung sareng éksportir pencegahan wabah sareng bahan médis (kn95, topeng FFP2, jst). Ayeuna, kaayaan wabah nyebar ka sakumna dunya. Seueur nagara nyanghareupan kakurangan bahan anti épidemi sapertos masker pelindung, pakean pelindung sareng ventilator. Aranjeunna ngarepkeun kéngingkeun bantosan ti Cina atanapi ngagaleuh ti Cina. Nalika ngalawan kaayaan epidemi di Cina, Cina parantos ngungkulan kasusahna nyalira, parantos nyayogikeun sareng bakal teras masihan bantosan dina kapasitasna ka nagara-nagara anu peryogi sareng mempermudah pengadaan komérsial di Cina. Tingkah laku Cina anu tanggel waler parantos dipuji ku masarakat internasional. Upami Cina nyaéta Cina Cina, Cina bakal nyerat radang paru-paru coronavirus. Upami aya anu nyebatkeun "Cina beracun", punten nelepon sapertos jalma pikeun nyanghareupan wabah radang paru-paru makuta. Entong nganggo masker KN95 buatan China (FFP2, masker disposable). Entong nganggo pakean pelindung buatan China, ulah nganggo ékspor réspirator Cina, supados henteu néwak virus.

 

Geng Shuang nekenkeun yén dina perjuangan masarakat internasional ngalawan virus corona anyar, punten hormat kanyataan, sains sareng anu sanés. Anu paling penting, hormat ka diri sorangan. Malah dimana sains samentawis teu tiasa ngahontal, peradaban bakal tetep sumping.


Pos waktos: Nov-03-2020