page_bg

wartos

Coronavirus Anyar dirobih di Spanyol pikeun Nyingkahan Pengulangan Sejarah. Inggris, Perancis, Italia sareng Jérman Muka Kabijakan Blokade Deui

Coronavirus anyar mutasi di Spanyol

Dina usum Lebaran, numutkeun kana TIMES, Inggris bakal milih di Parlemén minggu payun. Kusabab wabah wabah éta, Inggris bakal milih asup ka blokade nasional deui sateuacan jadwal, anu diarepkeun bakal dugi ka awal Désémber. Ieu bakal janten nagara barat anu penting saatos blokade berturut-turut ku Jérman, Perancis sareng Italia. Alesan utama masalah nagara Éropa nyaéta 46% kasus anyar anu dikonfirmasi di dunya asalna ti Éropa minggu kamari, sareng sapertilu tina maotna ogé asalna ti Éropa. Numutkeun laporan ilmiah, kaseueuran kasus coronavirus énggal di Éropa saéstuna asalna tina coronavirus anu dimutasi. Virus ieu panginten naék langsung di Spanyol, anu ogé mangrupikeun salah sahiji alesan penting kunaon coronavirus énggal hésé dikendali di Éropa sareng tingkat kematian anu luhur pisan!

 

Sieun sajarah ngulang deui

Epidemi mahkota anyar ngingetan seueur jalma ngeunaan wabah flu Spanyol dina sajarah manusa modéren. Dina waktos éta, flu Spanyol asalna di kebon Amérika. Nalika Amérika Serikat ngintun prajurit ka Éropa pikeun ilubiung dina Perang Dunya I, éta ogé mawa virus flu Spanyol. Nalika kami dugi ka Éropa, nagara-nagara anu ilubiung dina Perang Dunya I, sapertos Inggris, Perancis sareng Jérman, nyoko kana cara nyumputkeun supados nyegah flu ngancurkeun moral payun. Nanging, Spanyol, nagara anu nétral dina Perang Dunya Kahiji, neraskeun nyebarkeun korban maot tina flu. Dalapan juta jalma katépaan flu, janten akhirna diklasifikasikeun salaku flu Spanyol. Fitur panggedena flu Spanyol nyaéta saatos gelombang mutasi kadua, flu Spanyol langkung galak. Jumlah jalma ngora jeung umur tengah anu maot mangrupikeun mayoritas. Dibandingkeun sareng 10 juta maotna dina Perang Dunya I, jumlah korban anu disababkeun ku flu Spanyol 50 juta. ~ 100 juta jalma. Virus makuta anyar nuju rame di Éropa waktos ayeuna, Spanyol ogé mangrupikeun daérah anu paling parah, sareng virus anu mutasi ogé parantos dikonfirmasi di Spanyol, kalayan pelajaran sajarah, janten nagara-nagara Éropa sieun sajarah ngulang deui, janten katingalina langkung ati-ati nalika kaayaan gelombang kadua epidemi makuta anyar, Teu aya nagara sareng panaliti ilmiah nyarankeun panggunaan kekebalan kawanan pikeun merangan coronavirus énggal.

 

Babandingan data tina tilu gelombang influenza Spanyol

Saatos ngalaman kasadaran manusa ngeunaan coronavirus énggal, sanaos téknologi biomédis manusa ayeuna langkung kuat tibatan flu Spanyol anu kasohor saratus taun ka pengker, ngalangkungan ampir sataun ngartos coronavirus énggal, éta ayana diantara anu disumputkeun sareng asimtomatik alam coronavirus énggal Numutkeun babandingan, panyebaran coronavirus énggal langkung kuat, komo panaliti Rusia khususna nginfeksi dirina ku coronavirus énggal, mastikeun yén coronavirus énggal tiasa katépaan dua kali atanapi tilu kali, anu ogé nunjukkeun yén vaksin épéktip pisan, sareng flu Spanyol anu pangpayunna. Tahapna lumangsung dina usum semi taun 1918, sareng dasarna mangrupikeun influenza umum anu henteu aya pangaruhna, teras ngaleungit sakedap. Anu paling mangaruhan nyaéta gelombang kadua flu Spanyol anu kajantenan dina usum gugur 1918. Éta gelombang kalayan tingkat maotna anu pangluhurna. Dina waktos éta, virus influenza nembus sistem imun manusa sareng nyababkeun flu Spanyol ngamuk deui. Parantosan terobosan bakal nyababkeun munculna virus anu langkung jahat. Nalika sistem imun manusa beradaptasi sareng gelombang flu Spanyol anu kadua, sataun saatosna, gelombang katilu influenza kajantenan dina usum salju 1919, sareng gelombang katilu flu Spanyol ngagaduhan tingkat kematian antara gelombang Antara sareng gelombang dua!

Kusabab kitu, sanaos wabah makuta anyar sacara épéktip diteken di Cina, éta henteu kedah dianggap enteng. Barina ogé, ku sajarah salaku eunteung, flu Spanyol mangrupikeun buku téks anu paling saé pikeun sajarah epidemi!


Pos waktos: Nov-03-2020